lørdag, mars 17, 2007

Fødselen er i gang
Kl. 05.00 kom den første valpen, en hanne på 265 g, veldig mye svart og uten sporer på bakbena. Han ble født i hundesengen under trappen mens jeg lå og sov. Våknet ganske vagt av en pipelyd, og det kan ikke ha vært lenge siden Alfi fødte, for hun hadde ikke rukket å ta navlestrengen enda da jeg kom og skjønte hva som hadde skjedd.
Kl. 07.00 valp nr. 2, tispe 260 g, veldig svart hun også, uten sporer. Godt at hun kom nå, liker ikke at det går for lang tid mellom valpene.
Kl. 07.35 valp nr. 3, hanne 330 g, ganske svart, men litt mer hvitt enn de to andre, uten sporer.
Alle de tre første har helt svarte hoder.
Kl. 08.05 valp nr. 4, tispe 300 g, veldig svart med lang svart hale, uten sporer, helt svart hode.
Kl. 08.17 valp nr. 5, tispe 270 g, hittil den med mest svart, uten sporer, helt svart hode.
Kl. 08.53 valp nr. 6, tispe 325 g, ganske svart hun også, uten sporer, helt svart hode.
Kl. 09.34 valp nr. 7, tispe 270 g, veldig svart, uten sporer, helt svart hode.
Kl. 11.07 valp nr. 8, tispe, 305 g, veldig svart, uten sporer, helt svart hode.

Skal vi tro at det er slutt nå? Vi lurer litt på om det er en ryggrad nr. 9 på røntgenbildet, men det vil tiden vise. Uansett, så er dette et flott kull. Alle spiser og koser seg og de er mye jevnere i vekten enn A-kullet.

Da ser det ut til at alle har kommet, og det er kanskje like bra det. Alfi har god matlyst og har fått havrevelling med glukose underveis i fødselen, ikke den store matlysten midt i selve fødselen, men hun har totalt fått i seg 1 liter. Har også fått i seg en matkopp med ren havrevelling nå etterpå. Har akkurat blitt leid ut av Lars for å tisse, ikke noe frivillig der i gården..... Alle valpene ser ut til å ha nok av næringsvett, og det er krise hvis en mister en pupp. Hyl og skrik. Alfi hjelper dem med å få ut både det ene og andre, og det går så det suser. Må vel se og få meg litt søvn snart, Lars er ute og skifter dekk på vanen. Etter det skal han handle, så det tar nok noen timer før bildene kommer ut på hjemmesiden. Men, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Utrolig flott tegnet alle sammen (etter vår smak som liker de med masse svart), en av de har en liten hvit stjerne i panna, men den kommer til å forsvinne. Alfi har fått hodepute i valpekassa, hun som elsker å ha hodet på noe må jo få det bedagelig med den jobben hun har nå.