søndag, juni 12, 2011

Amigo har skrevet historie - igjen!

Ja, dette får være overskriften på denne bloggen, selv om jeg har en del annet å fortelle om også. Det har gått litt tregt med skrivingen siste måneden, har liksom ikke hatt ork til å komme i gang ordentlig. Men, tilbake til Amigo, for han og Helga-Mari satte kursen mot Nederland onsdag 1. juni. Første økt gikk til Kristiansand der de sov i bilen, fordi de torsdag morgen skulle ta båten til Danmark. Fredag ble Amigo inventert, og dermed godkjent som avlshanne i den nederlandske raseklubben NVSW. Det å bli inventert betyr at de går gjennom hunden fra A til Å, og den blir målt i alle bauger og kanter.
Her blir tennene til Amigo sjekket.

Dagen etter var det tid for det de egentlig hadde reist for, blodsporkonkurransen The Hell of Leuvenum. Fakta under har jeg hentet  fra Helga-Maris hjemmeside, der dere også kan lese hennes opplevelse av denne turen.

Prøven er kort fortalt slik:
1000 m
20-24 t gammelt
250 ml blod fra rådyr/hjort
3 sårleier som ligger i en vinkel. Det er hår i sårleiene.
6 markører underveis (dette viste seg å være små treklosser med et blått bånd på og en dasj blod)
Skinn fra et rådyr som sporslutt
Du har 1 1/2 time til rådighet og du kan bli hjulpet tilbake til sporet 2 ganger av dommeren, men da ramler selvsagt poengene ned. Tredje gangen stryker du.

Det er maks 6 hunder som deltar. 3 dommere som går sammen og dømmer èn og èn ekvipasje. Sikkert ikke dumt; da får man en mer rettferdig bedømmelse siden alle har sett alle hundene (ikke som her hjemme der hver dommer må “kjempe” for sin kandidat til å vinne).

De ser etter tre ting; generell arbeidsmåte, sporsikkerhet og sporvilje. De har en eller annen faktor som de regner poeng utfra, og du kan få CACT som er championatpoeng i forhold til en sportittel.
Det anses som veldig positivt om du peiker på blod, sårleie og markører.

Det var Den nederlandske Dachshundforeningen som var arrangør, og deltakende hunder var 1 stabijhoun, 1 weimaraner, 1 bayer, 1 vizla og 2 strihårsdachser.

Kort fortalt så vant de hele konkurransen, og det er første gang noensinne at en stabyhoun deltar på en sånn blodsporprøve i rasens hjemland. De fikk full score på alle fire punktene, dvs tilsammen 100 poeng, og kvalifiasjonen 1 U CACT (U betyr Excellent). Representantene fra den nederlandske Dachshundklubben som arrangerte prøven, syntes de hadde gjort en så flott innsats, at de tildelte Helga-Mari en hederspremie i GULL! Det er bare så fantastisk flott gjort, og vi er så kjempestolte av disse to. GRATULERER så masse, dere er bare så fantastiske!!!

Her er de ferdig med prøven, og har fått tildelt bøkeblader som et tegn på det.




Ellers får det bli noen korte tilbakeblikk om de viktigste begivenhetene.

Gozita nr. 2 på Matchshowet.
Foto: Stine Bøe.

Dette bildet tok Patricia Risopatron med mitt kamera på NBSK avd Øvre Romerikes utstilling Kr. Himmelfartsdag 2. juni.

  • Xit fikk sitt første opprykk til klasse 3 i hopp på Nannestad og Omegns agilitystevne lørdag 21. mai.
  • Lars og jeg hadde 17 års bryllupsdag lørdag 28. mai.
  • Gozita ble nr. 2 på Matchshowet til NBSK avd Oslo og Omegn ved Skullerudstua søndag 29. mai. Det var 30 med, og Lisbet Aarum var dommer.
  • Samme dag vant Uzy veteranklassen mellom på Oslo Hundeshow.
  • Gozita fikk Very good på NBSK avd Øvre Romerikes Sennenhundutstilling på Eidsvoll bygdetun Kr. Himmelfartsdag 2. juni. Det var en veldig hyggelig dag, og kjempekoselig å både kjøre sammen med, og campere med Patricia og Ayla.
  • Søndag 5. juni var vi på NKKs utstilling i Drammen, det ble ingen suksess for hverken Gozita eller Xit. Men, Bebe ble BIM - gratulerer! Og vår turvenninne Hilde fikk både agility- og hoppchampionat på sin border collie My - kjempegøy, GRATULERER!

Xit på NKK Drammen

Denne helgen skulle vi vært på Bernertreff på Frya, men som de fleste vet så har helgen vært preget av flom i Gudbrandsdalen. Planen var at vi skulle dra når Lars kom hjem fra jobb fredag, men hele dagen regnet det her hjemme, og vi fulgte med på veimeldingene. Pga stor sjanse for kaos utsatte vi avreise til lørdag, med forbehold om veimeldinger. De ble sjekket om morgenen, og da det sto at veien var stengt fra Øyer til Frya, bestemte vi oss for å bli hjemme. Vi skal på agilityhelg til Tretten om to uker, og håper at ting har roet seg til da.
Siden været var ganske dårlig i går koste vi oss inne, men litt utpå dagen måtte vi ut for å handle, og da dro vi først til Biltema på Sofiemyr før vi dro på KIWI her hjemme. Overraskelsen var stor da vi kom ut av butikken og så at ingen kom inn. Det er ikke akkurat første gang vi glemmer at de stenger tidligere på sånne dager.
I dag har vi hjulpet Anders, Nikolai og Håkon med å hente div utstyr i både Voksen- og Skøyen kirke. Vi fylte opp Hiacen og hengeren, og Audi'n. Ten-sing koret setter opp en revy i Hauketo- og Prinsdal kirke fredag 17. juni, samme dag som Simen og Anders fyller 16 år. Vi gleder oss, og regner med det blir fullt og vel så det. Gutta feirer vi her hjemme med familien neste søndag.
Jeg har sikkert tidligere fortalt om Ambra som bærer og bærer her hjemme, og hun er så ivrig på å få bære ting fra bl.a. fryseren. Hun er jo så flink, og ingenting blir ødelagt. Har tenkt å ta litt bilder av henne når hun jobber sånn, for hun er jo søt. I dag bar hun opp frossen fisk, jeg tror hun var opp og ned fire ganger.

Vår gode hjelper.


Må ta med et par bilder jeg fikk av Anne Kath Rognerud, som viser 17. mai toget vårt på Gjerdrum.