mandag, juni 20, 2011

Simen og Anders 16 år 17. juni.

Skjønner ikke hvor det blir av disse årene jeg, men på fredag var det altså 16 år siden Simen og Anders ble født. De ble tatt med keisersnitt, for de ville egentlig ikke ut i det hele tatt, og de veide hhv 3100 og 2940 g, noe som er veldig bra størrelse til tvillinger å være. Termindato var 4. juli, så det var bare 2 1/2 uke før termin. Det var ihvertfall veldig deilig å få dem ut, for jeg så ut som en tønne. Dagen ble "feiret" i Hauketo- og Prinsdal kirke der ten-sing koret fremførte en revy de hadde laget helt selv, tittelen var CSI. Revyen besto av sketsjer, sang og dans, og de var kjempeflinke alle sammen. Simen spilte kriminalsjef, i tillegg til å synge med koret, og Anders jobbet i teknikken i tillegg til å synge med koret. Kvelden ble avsluttet med Sjibboletsangen der gutta var vokalister. Som en avslutning ble det delt ut gaver til involverte, og Lars og jeg ble hentet opp på scenen der vi fikk et kinogavekort som takk for kjørehjelp helgen før. Det skal også legges til at Lars med ujevne mellomrom baker boller til Sjibboletøvelsene på torsdagskveldene. Og mens vi sto der på scenen, så forøvrig ikke en dritt pga lyskasterne, ble selvfølgelig Simen og Anders tatt frem sånn at alle kunne synge bursdagssangen for dem. Weeee, flaut, ja, det syntes de. Selv syntes jeg dette var veldig rørende, og hadde noen tårer i øyekroken. Nesten hele familien til Lars var også med, mor Gerd, far Odd, eldstebror Odd-Henrik med kone Birgitte og datter Ida, kjempekoselig. Har dessverre ingen bilder fra denne kvelden, for jeg vet av erfaring at når det er så mørkt blir det bare røde øyne som ikke er så veldig pent.

I går ettermiddag hadde vi familien på besøk, alle var der bortsett fra fetterne Johannes og Kristoffer, som var hos moren denne helgen. Vi var 13 stk + lille Selma, og da er det ganske fullt hjemme hos oss når alle skal bespises. Lars var ute og kjørte tilbake alt utstyret til kirkene vi hentet fra helgen før, og var hjemme ganske sent i forhold til når vi skulle ha gjester, så det ble litt forsinkelse med maten. Men, mat ble det, og boller og sjokoladekake. Været ble heldigvis bedre enn det som var meldt, så da kunne vi sitte litt ute på terrassen også. Dette ble på en måte sommeravslutning for familien også, siden bare Gerd og Odd kommer i bursdagen til Kristoffer neste helg.


Selma 2 år


Simen


Anders


Ida

I forrige blogg glemte jeg å skrive om Buffi, og egentlig passet det også litt dårlig midt oppi feiringen av Amigo som hadde gjort det så bra i Nederland. Men, altså onsdag kveld 8. juni født Buffi en dødfødt hanne som dessverre også ikke så helt bra ut, men var veldig stor. Det hadde visstnok vært noe feil med blodtilførselen fra morkaken og frem til valpen. Veldig trist at det ble sånn, når de hadde lagt så mye tid og penger på å få inseminert med sæd fra den flotte nederlandske championhannen Yep. Men, det er ikke alltid det går som man håper. Buffi lette veldig etter valpen sin, så Stine tok henne med seg på telttur mens valpekassen ble pakket bort.
Her er noen fine bilder fra den turen, vakker nordnorsk natur, passer fint nå i disse Hurtigrutetider.

Nå får vi krysse fingrene for at det blir noen valper på Bebe når hun skal pares igjen på sensommeren, for da håper vi det kan bli en tispevalp til oss fra henne i stedet.

Torsdag i forrige uke var jeg hos Toril Malmer på Asker Dyreklinikk fordi Ambra skulle ha rabiesvaksine, og egentlig skulle Xit hatt vanlig vaksine, men det hadde han ikke tid til denne dagen. Da var det nemlig Trippelmesterskap i regi av Follo Brukshundklubb. Dette er en internkonkurranse i lydighet og agility med tilsammen tre konkurranser; to før ferien og en etter. Den vaksinen til Xit får vi ta når vi etterhvert skal hente urna til Alfi, for den har ikke kommet enda. De gangene jeg drar til Toril, passer jeg på å kombinere det med besøk hos Liv og Gunnar i Heggedal, så derfor hadde jeg med meg Gozita i bilen. Det merkes når ikke er Xit er med, for da kjeder hun seg veldig. Mor Goki gidder ikke å leke, og Ambra gidder heller ikke. Innimellom får Gozita noen raptuser som ikke ligner grisen, og da løper hun ut, og i enda fullere fart inn igjen.
Onsdag kveld er det skoleavslutning, og det blir nok ganske spesielt. Tenk, at Simen og Anders er ferdig med 10 års obligatorisk skolegang. I den forbindelse fikk de i dag vite eksamenskarakteren for engelsk skriftlig, Simen fikk 6 og Anders 5, og hva skal man si....... Vi er så utrolig stolte av disse flotte gutta! Ingen tvil om at de kommer inn på Lambertseter Videregående skole ihvertfall. På muntlig RLE fikk de 5; fremføringen gjorde de til 6, det samme spørsmålene fra læreren, også fikk de noen dritvanskelige spørsmål fra sensor, som det i ettertid viser seg at ikke er pensum en gang. Uansett, så er det så bra. Simen har et snitt på 5,2 og Anders har 5,1, vi får bare håpe at dette fortsetter de tre neste årene.

Torsdag kveld drar Lars og jeg til Tretten på agilitystevne med bobilen, det er Xit som skal konkurrere, men vi tar med oss Gozita også. Jeg gleder meg så veldig til denne helgen, og kanskje enda mer siden det ikke ble noen Fryatur på oss. Det skal bli så deilig å bare slappe av og kose oss.
Ha en fin uke folkens!