onsdag, mai 02, 2007

1 1/2 UKE IGJEN TIL VALPENE SKAL FLYTTE FRA OSS!
Akkurat nå sitter jeg på jobben og skriver bloggen, vi har vært uten telefon og internett siden i går morges. Det har skjedd noe med modemet, og vi skal få et nytt et enten i dag eller i morgen. Lars har fått internett, men hjemmesideprogrammet ligger på min PC. Mail har jeg hentet opp via mobilen, men jeg sender tilbake bare korte svar.

Mandag var tispe 1 syk, hun kastet opp slim, var slapp og spiste ikke. Presis kl. 9 ringte jeg til Ekeberg Dyreklinikk, og vi kunne komme ca 1 1/2 time senere. Flaks for meg at Simen og Anders hadde skolefri, Simen ble med meg og Anders var hjemme med de andre valpene. De tok henne inn til sjekk og la henne på drypp med en gang, i løpet av de timene hun var der tok de røntgen og blodprøve. Konklusjonen var mage- tarmkatarr, og hun fikk antibiotika. Da hun ble hentet hadde hun kviknet til, heldigvis, og har vært i fin form i går og i dag. Hun har fått spesialmat, diettfòr når de andre har fått den andre maten, og den blir gitt på stuebordet, hi, hi. Det er ikke vi som skal ha henne senere. Antibiotika skal hun gå på i tilsammen 5 dager. På grunn av dette valgte vi å utsette valpetesten som skulle ha vært i går, den blir søndag i stedet. Følte vel at det ikke ble helt rettferdig overfor henne. Noen av de andre valpene var også litt plaget av oppkast og løs mage, men de spiste og var ellers i fin form. Vil gjerne ha et mest mulig riktig bilde av valpene før jeg tar beslutningen om hvilken valp som skal hvor. Lørdag blir det som planlagt veterinærbesøk med chipmerking. Pga at vi ikke vet hvilke 3 valper som skal vaksineres da, blir det gjort tirsdag kveld.

I går ringte Odd, eieren av Shila og lurte på om de kunne få komme og se på valpene. De har flyttet fra Lambertseter til Aurskog og var i Oslo. Det var kjempekoselig å treffe han, Anne-Lise og Karine igjen. Fikk hilse på Shila da de skulle dra, hun er megastor og trenger fortsatt å utvikle seg en masse. Har derfor full forståelse for at vi venter med utstilling en stund med henne.

Ellers er valpene i full vigør, de har fått utvidet plassen på terrassen, noen av dem klarte faktisk det helt på egenhånd ved å dytte på de grønne grindene. Utrolig hva disse småtassene får til når de jobber sammen. Utrolig fasinerende å se på. Det er litt enklere at de er der når vi er alene hjemme med dem, litt av en jobb å skulle bære 8 stk ut nede. De er så å si ikke inne i valpegården lenger, bare om natten. Greit å vite hvor man har de da. Ambra er super storesøster og kjempesliten om kvelden, hun tar virkelig denne oppgaven på alvor mens Alfi ligger i sofaen og slapper av. Uzy synes valpene er litt mer OK nå, men sier i fra når de blir litt for innpåslitne. Innimellom leker han litt med dem. Siane er oppe med dem litt på kvelden, for hun tror nemlig at hun skal få matrester når de får mat. Stakkars, Siane er litt på slankeren nå, og det merkes på henne, store matvraket vårt. Ambra får heller ikke mye mat nå etter alt det valpefòret hun har forsynt seg med, dvs stjålet rett fra sekken. Egentlig ser hun faktisk fin ut i kroppen nå, ser ut som hun har fått litt mer kropp, og det har hun jo bokstavelig talt.

I går var Lars og Uzy i Moss og gikk agility. Uzy ble kommisjonsmålt av to agilitydommere, og flyttet NED til klasse mellom. Han tar med seg opprykkene fra klasse stor. Lars kunne fortelle at han hoppet veldig høyt over hoppehinderene, og første gang han skulle gjennom hjulet traff han det med panna, men han kom igjennom. Det gjorde at han vegret litt i hoppkonkurransen, kanskje ikke så rart. En 4. plass ble det i debuten i den klassen, og 10. plass i hopp. Nå blir det ikke lagkonkurranser på en stund, for akkurat nå har ikke Follo Brukshund klubb nok hunder til lag i den klassen. Men, men, de har ihvertfall klart de målene de satte seg for denne sesongen, selv om det ikke blir noe lag NM på dem likevel. For Uzy må det være mye bedre å gå i den klassen, for belastningen blir ikke så stor, men nå må han tilpasse seg litt lavere hindere.