søndag, januar 05, 2014

2013 er historie, 2014 har akkurat startet.


Delphi gjorde at utstillingsåret 2013 ble avsluttet på den best tenkelige måten. Hun debuterte som junior på Romjulsutstillingen til Norsk Dobermann Klub i Letohallen søndag 29. desember, og selv om vi ikke hadde konkurranse fra noen andre tok hun full pott med CK, CERT og BIR. Gruppe 7 og 8 var slått sammen, vi var bare fire, to fra hver gruppe, og hun ble plassert sist. Men, hva gjør vel det, vi tok det som kjempefin trening, hun hadde akkurat blitt 9 måneder og var midt i sin første løpetid. Berit var der med Dizel for å miljøtrene han i hallen, men tok han inn først etter at vi var ferdige i ringen. Før det var hun så snill å ta bilder av Delphi og meg med mitt kamera. Dizel tok hallen med stor ro når han hadde kommet inn, var veldig glad for å se meg når han fikk lukte at det var meg. Like gøy hver gang det der...... ikke si noe, men la disse avkommene selv skjønne hvem vi er. Siden vi var inne som nr. 3 i ringen var det mange timer å vente før gruppefinalene, og det er vanvittig kjedelig å tilbringe en hel sånn dag inne i en hall. Så derfor var vi så heldige også denne gangen å få være med hjem til Berit og Rune mens vi ventet, fikk servert deilig lunsj, tusen takk! Koselig å få hilse på både Rune og Baluba også. For Delphi som er så ung synes jeg det er kjempefin trening å være med i finalene, for det er mye mer støy og bråk der enn å stille i raseringen. Nå er hun påmeldt til utstillingen på Exporama lørdag 25. januar og NKK Bø lørdag 22. februar, så får vi se hvordan det går.



Flotte rosetter!
2014 startet med at Xit igjen ble pappa til et stort kull med shetland sheepdog valper, denne gangen var det søsteren til Lady som han fikk kull med i september. Det ble født 6 valper også denne gangen, 3 tisper og 3 hanner, men dessverre så døde den ene tispen. Alle valpene er soble i fargen. Mamma heter Mabel Joys Heartbraker "Lila", vi gratulere så masse og gleder oss til å se dem.

Foto: Marita Elise Bøe

Foto: Marita Elise Bøe
Har fått mange koselige julehilsener, her er de.

Mari-Anne Braaten





Hilde Karin Harsvik






Hanneke & Jaap, Nederland


Stein Erik og Grethe Engen



Får se om jeg får skrevet et tilbakeblikk på 2013, men for oss var de viktigste begivenhetene at Ambra fikk et flott kull  17. mars på 9 valper, dessverre måtte vi ta farvel med den ene tispen.


Ambra ble Norsk Viltsporchampion på selveste St. Hansaften 23. juni, og ble samtidig prøvens 3. beste hund. Det var vanskelige forhold, og bare 4 av 9 hunder kom til sporslutt. Ekstra stas var det at sporlegger var Eivind Mjærum ,og dommer var Lars Hjelmtvedt, begge er bekjente innenfor utstillingsmiljøet. Ambra fikk gå et vanskelig reservespor ble det meg fortalt, og da var det jo ekstra gøy at hun gikk inn til 1. premie og championat.

Ambra N VCH ganske nedrøytet etter valpekullet
I juli fikk Marco sitt siste cert og ble Norsk Utstillingschampion.


Delphi har gjort det veldig bra på alle valpeshowene hun har vært med på, og jeg er ganske stolt over at hun har vunnet gruppe 7 to ganger når det har vært med tre raser i denne gruppen. At hun tok med seg CERT på sin første offisielle utstilling som junior var selvfølgelig stort.
Av avkommene fra alle stabyhounkullene må jeg trekke frem Næssgården's Always Action Ahead "Amigo" som i midten av desember hentet hjem fire titler på tre dagers utstillingene i Helsingfors, Finland, fantastisk! At han ble BIR fredagen med 23 påmeldte er helt utrolig. Når man vet hvilke ryggplager han tidligere har slitt med så er det helt utrolig at han har kommet seg så mye med behandlinger.

Foto: Elli Pehkonen
Vårt første bernerkull, Diamantkullet, har blitt røntget, de to siste helt på tampen av året, så venter fortsatt på de resultatene. Men, de seks andre har A både på hofter og albuer, noe vi er veldig fornøyde med. Så krysser vi fingrene for de to siste.
Gozita begynte i sommer plutselig å halte, det viste seg å være borrelia. Hun gikk på antibiotika hele august, og blodprøven i september viste at verdien er på god vei ned. Pga at hun hang seg på Ambras løpetid i slutten av august røyk valpeplanene. I morgen skal vi ta ny borreliaprøve, så får vi bare håpe at hun har blitt så bra at hun kan pares igjen på neste løpetid så forventes i slutten av februar.