lørdag, mars 30, 2019

Ultralyd Delphi og agility Marco

Denne uken var det tid for ultralyd for å enten få bekreftet at Delphi er drektig, eller at hun ikke var det. I forrige uke så jeg at pattene hennes hadde forandret seg såpass mye at jeg var ganske sikker på at det var valper på gang. Selv om ultralyd ikke kan si noe sikkert om antall, kan en veterinær som er dyktig se en del ihvertfall. Det ble sett 7 tirsdag ettermiddag, på dag 33 av drektigheten, så da får vi bare vente i spenning noen uker for å se hva fasiten blir. Det vil bli tatt et røntgenbilde mandag 15. april sånn at vi vet litt mer om hva vi kan forholde oss til hvis det skulle oppstå problemer under fødselen. Hittil har vi vært heldige med at alle tre tispene har født store kull helt uproblematisk så vi håper jo det denne gangen også.

 Ultralydbilde av en valp, ca 4,5 cm, hodet til høyre

 Bilde av Delphi tatt i dag, 5 uker drektig

Pattene begynner å bli store og rosa

Sånn ellers så er Delphi i fin form, dårlig matlyst har vært helt fraværende, mat må man jo ha, morgenkvalme har vi heller ikke merket noe til. Men, når det er sagt så har hun kastet opp en gang enkelte dager, helt uavhengig av tur og når hun har fått mat. Ser ut til at det har stabilisert seg. Nå har vi byttet til et annet fòr enn det hun får til vanlig, og hun får også større mengder. Vi bruker fòr fra Dr Clauders til alle våre hunder, og syntes det fungerte også på valpene i det forrige kullet. Ingen av dem hadde dårlige mager da Delphi gikk på Juniorfòret som hun også går på nå.



Lars og Marco er i gang med agilitykonkurranser, og helgen 9. og 10. mars konkurrerte de i Mjøndalen. Det ble en ganske vellykket helg med et feilfritt løp og 1. plass i hopp 2 Large søndag som beste plassering.